Înainte de a-ți lăsa barba să crească, este bine să știi cum o poți da jos, în cazul în care te plictisești de ea. Vorbim aici despre bărbieritul clasic, „rasul” pe care toți bărbații îl învață încă din adolescență, dar pe care nu toți îl fac în mod corespunzător.

Pentru a trece peste orice îndoieli legate de capacitatea de a-ți crește o barbă deasă, poate fi util să îți alegi propriul guru cu barbă. Amintindu-ți de ce ai început să-ți lași barbă, modelul tău îți va insufla tăria de care ai nevoie pentru a continua chiar și în cele mai grele clipe de îndoială și deznădejde.

Dacă obrajii fini sunt o parte importantă a lookului pe care vrei să-l afișezi zilnic, atunci este important să-ți alegi un aparat de bărbierit care să fie blând cu pielea ta.

Pentru majoritatea bărbaților, obținerea unei bărbi de invidiat durează între patru și șase săptămâni. Este un proces îndelungat, care necesită perseverență și dedicație fără limite. Este important să nu uiți acest lucru și să stai departe de aparatul de ras, indiferent ce s-ar întâmpla. Bărbieritul nu face o barbă să crească mai deasă sau mai viguroasă, ci doar prelungește etapa de creștere, stricând toate eforturile.

Este foarte important să știi cum să-ți ajustezi barba, pentru că o barbă ajustată corespunzător îți conferă un aspect curat și îngrijit.  Ar trebui să te bărbierești imediat după ce-ai făcut un duș. În acest timp, proteinele din părul facial s-au „înmuiat” deja după ce te-ai spălat pe față. Acest lucru îți permite să te bucuri de un bărbierit mai fin.

Există diferite metode de a-ți ajusta barba sau a te bărbieri. Iată niște metode generale pe care le poți folosi când abia ai început să-ți ajustezi barba.

  1. Spală-ți barba

Cum îți ajustezi barba într-un mod îngrijit? Părul facial este ca și părul de pe cap. Se unge. De aceea este foarte important să fie bine spălat pentru a putea fi tuns îngrijit. Aplică niște șampon pe barbă și usuc-o cu un prosop. Asigură-te că nu folosești un șampon care-ți poate usca pielea. Șterge-ți barba cu un prosop curat.

  1. Piaptănă-ți barba

E mai ușor să-ți ajustezi barba dacă o piepteni cum trebuie, pentru că poți scăpa de încâlcituri. Urmează-ți conturul bărbii și începe din spatele urechii, în jos, spre bărbie.

  1. Începe să-ți ajustezi barba

Asigură-te că dispui de toate cele necesare pentru a-ți tunde barba, cum ar fi un pieptene, prosop, foarfece, aparate de ras, și alte produse. Tunde-ți barba în fața unei oglinzi mari. Dacă folosești aparate electrice, să ai o priză în apropiere. De asemenea, se recomandă o oglindă triplă sau cu unghiuri multiple pentru a vedea părțile mai greu accesibile.

  1. Cum să-ți ajustezi barba cu un aparat electric?

Cum se ajustează barba cu un aparat electric? Sunt două tipuri de lame pe care le poți folosi pentru aparat: mai scurte și mai lungi. Dacă nu ești sigur cu care să începi, folosește-le întâi pe cele mai lungi. Citește cu atenție manualul de instrucțiuni ca să-ți faci o idee despre setările de viteză. Cu toate astea, nu folosi lame dacă vrei să te bărbierești complet.