O tunsoare frumoasă este o modalitate de a-i oferi chipului tău o înfățișarea nouă și proaspătă. Însă multe persoane nu conștientizează că forma feței este un element cheie pentru a obține o coafură spectaculoasă. Alege-ți tunsoarea în funcție de forma feței!

Fie că ai forma feței ovală, dreptunghiulară, rotundă sau triunghiulară, există diferite tipuri de coafuri care îți pot scote în evidență cele mai frumoase trăsături.

Tunsoarea potrivită pentru fața ovală

Forma ovală este cea ideală, pentru că i se potrivesc toate lungimile și formele. Datorită proporțiilor simetrice, poți încerca orice în materie de coafuri. Încearcă tunsorile bob, de orice fel, buclele lejere sau bretonul.

Dacă lungimea nominală a feței este mai mare decât lățimea pomeților, fruntea este mai mare decât fălcile, iar unghiul maxilarului este rotunjit, atunci forma feței tale este ovală. Această formă este ideală în special pentru femei deoarece este simetrică și foarte bine proporționată. Datorită acestui fapt, poți alege aproape orice tip de tunsoare. Stilul cel mai indicat este tunsoarea clasică cu breton, pentru a crea volum în partea de sus. Finisează tunsoarea cu o cremă pentru netezire și vei obține efecte creative de styling.

Cum să te tunzi dacă ai fața rotundă

Pentru fața rotundă se recomandă o lungime sub linia maxilarului și un breton scurt, pentru a echilibra trăsăturile și pentru a crea înălțime. Dacă alegi o tunsoare scurtă, propun un breton lung, cu cărare laterală, pentru a acoperi zona pomeților.

Cărare pe mijloc, dacă ai fața pătrată

Dacă vine vorba despre fața pătrată, alegem întotdeauna o cărare pe mijloc, pentru a alungi forma feței. Se recomandă alegerea unei tunsori în trepte, pentru a atenua părțile proeminente ale feței.

Regula de care e musai să țineți cont este că aceasta nu se încarcă. Ba dimpotrivă! Fața pătrată trebuie obturată. Tot ce e mult și dur trebuie mascat.

Tunsoarea potrivită pentru fața alungită

În acest caz se evită treptele, pentru a nu alungi și mai mult fata. Cărarea se va face pe mijloc. Poți alege un breton lung, până la nivelul sprâncenelor, cu o tunsoare deasupra maxilarului.

În acest caz,  bărbia trebuie umplută prin coafură, astfel încât să se creeze un oval corect. Nu trebuie să se vadă vârful triunghiului care este reprezentat de bărbie. Persoanele cu fața ascuțită sunt slabe, de aceea coafura ideala o reprezintă formele de bob, liniile foarte drepte, mai lungi în față decât în Acest tip de lungimi corectează foarte bine forma feței omului.

Tunsoarea potrivită pentru fața în formă de inimă

Cea mai potrivita în acest caz ar fi o tunsoare cu cărare pe mijloc și o lungime până la nivelul maxilarului. Acestea ne vor ajuta să ascundem bărbia ascuțită.

Atenție la instrumentele de coafare!

După ce ai ales tunsoarea potrivită în funcție de forma feței, trebuie să fii atentă la instrumentele de styling. „Placa nu este dăunătoare pentru păr, dacă este folosită așa cum trebuie. Adică pe părul perfect uscat, la temperatura corespunzătoare și numai dacă utilizăm în prealabil un produs cu protecție termică.